Je bent jong en... je bent belangrijk!

De Ontmoetingskerk speciaal voor kinderen
AgendaKinderkerk

 

 speciaal voor kinderen

 Crèche voor de kleintjes

Tijdens alle ochtenddiensten is er in de Ontmoetingskerk oppas voor de kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen kunnen spelen, puzzelen of tekenen. Er wordt ook voorgelezen, er worden liedjes gezongen en spelletjes gedaan. Aan het eind van de dienst kunnen de kinderen worden opgehaald om bij de zegen aanwezig te zijn.

Kindernevendienst 

Zit je op de basisschool en gaan je ouders zondags naar de kerk dan hoef je je niet te vervelen, want er is altijd wat te doen voor jou.  Twee keer per jaar is er ook een speciaal kinderprogramma: de Kinderkerk.

De leukste zondagen zijn die rond Kerst en Pasen. Dan wordt er aan een project gewerkt. Dat betekent dat je vijf of zes weken lang aan iets bouwt. Dit kan van alles zijn en vaak krijg je zelf ook een verrassing. 

Basiscatechese

Waarom steken we eigenlijk een kaars aan bij het begin van een kerkdienst? Wat vieren we met Pinksteren? En als God in de hemel woont, hoe kan het dan dat hij ook bij ons op aarde is?

Zomaar een aantal moeilijke vragen die kinderen kunnen stellen. Vragen die goed in de kerk passen en waar we graag ruimte voor willen bieden. Omdat het verhaal over God en de bijbel relevant is voor mensen van alle leeftijden, en dus ook voor jonge kinderen. Tijdens basiscatechese leren kinderen over verschillende christelijke onderwerpen en gaan we met elkaar in gesprek over wat dat voor hen betekent. Alle kinderen in de leeftijd van groep 6 t/m 8 van de basisschool zijn welkom. 

De Prutsertjes

Lekker knutselen met hout, papier of stof. Als je 8 jaar of ouder bent en je zit nog op de basisschool dan moet je bij de Prutsertjes zijn. Behalve wekelijks knutselen, vieren we ook samen Sinterklaas en kerst!  De prutsertjes is een knutselclub waar iedereen welkom is. Ook voor kinderen die niet of af en toe naar de kerk komen staat de deur open! Kom gerust een keertje kijken. Iedere dinsdagavond in de Ontmoetingskerk van 18:45 tot 19:45 uur. 

Vragen? Neem dan contact op met onze jongerenpredikant EVa.

 

Eva Bruggeman - jongerenpredikant

 eva.bruggeman@pg-lelystad.nl
06-51752995

Pin It on Pinterest