Je bent jong en... je bent belangrijk!

De Ontmoetingskerk speciaal voor kinderen
AgendaKINDERKERK

Speciaal voor kinderen. Je bent jong… en je bent belangrijk!

Klik hier voor de online kinderkerk

Crèche (0-4 jaar)

Tijdens alle ochtenddiensten is er in de Ontmoetingskerk oppas voor de kinderen van 0 tot 4 jaar. De kinderen kunnen spelen, puzzelen of tekenen. Er wordt ook voorgelezen, er worden liedjes gezongen en spelletjes gedaan. Aan het eind van de dienst kunnen de kinderen worden opgehaald om bij de zegen aanwezig te zijn.

De Prutsertjes (8-12 jaar)

Lekker knutselen met hout, papier of stof. Als je 8 jaar of ouder bent en je zit nog op de basisschool dan moet je bij de Prutsertjes zijn. Behalve wekelijks knutselen, vieren we ook samen sinterklaas en kerst!  De prutsertjes is een knutselclub waar iedereen welkom is. Ook voor kinderen die niet of af en toe naar de kerk komen staat de deur open! Kom gerust een keertje kijken. Iedere dinsdagavond in de Ontmoetingskerk van 18:45 tot 19:45 uur.

Basiscatechese (9-12 jaar)

In een gezellige groep worden op een creatieve manier de Bijbelverhalen doorgegeven. De basiscatechese is een ideale manier om je kind meer te leren over de normen en waarden van het christelijke geloof, zoals naastenliefde en vergeving. Ook hebben we een aantal keer per jaar een leerzaam uitstapje, waar de kinderen altijd enorm van genieten.  De basiscatechese is ook heel geschikt voor kinderen van wie de ouders niet zo vaak of nooit in de kerk komen.

Kindernevendienst (4-12 jaar)

Zit je op de basisschool en gaan je ouders zondags naar de kerk dan hoef je je niet te vervelen, want er is altijd wat te doen voor jou. Als de kerkdienst niet speciaal voor jou gemaakt is, dan kun je tijdens de preek naar de kindernevendienst. Daar hoor je of zie je (op een tekening, dia of video) het verhaal uit de Bijbel. Soms mag je het ook naspelen en altijd is er een extraatje. Dat kan een spel zijn, een puzzel, een tekening of een grapje.

De leukste kindernevendiensten zijn die rond Kerst en Pasen. Dan wordt er aan een project gewerkt. Dat wil zeggen dat je vijf of zes weken lang aan iets bouwt. Dit kan van alles zijn en vaak krijg je zelf ook een verrassing.

André van der Galiën

jongerenwerker@pg-lelystad.nl