Je bent jong en......je bent belangrijk!

De Ontmoetingskerk speciaal voor jongeren AgendaContact opnemen

Speciaal voor jongeren. Je bent jong… en je bent belangrijk!

Volg ons op Facebook of Instagram (JeugdpastorWim en YOPGLelystad)

Jeugdkerk

Ben je jong en vind je het niet altijd leuk in de gewone kerkdiensten? Kom dan naar de Jeugdkerk!!! Samen met leeftijdgenoten vier je je eigen kerkdienst. De dienst is speciaal voor jongeren tussen 12 en 16 jaar en duurt maximaal één uur.

Jeugdkerk is één keer per maand.

YO

YO bestaat uit jongeren die zelf filmpjes maken om de kerkdiensten aantrekkelijker te maken. De filmpjes gaan over het thema van de kerkdienst, dus als je niet naar de preek geluisterd hebt, dan krijg je van YO in 5 minuten toch een uitleg die je aanspreekt. Volg YO op Instagram of bekijk onze de filmpjes.

Jongerendiensten

Een bandje voor in de kerk, het voorlezen van een mooie tekst of het zingen van een lied. Tijdens de speciale jongerendiensten, speelt de jeugd een belangrijke rol. Zij helpen bij het voorbereiden van de kerkdienst. Hierdoor zijn de thema’s van de dienst ook interessant voor jongeren.

Betweeners

Ben je tussen de 12 en 19 jaar, dan is de Betweeners er voor jou. Bij de Betweeners ga je op een ontspannen manier met een onderwerp aan de slag. De eigen inbreng van de jongeren wordt sterk aangemoedigd en daar is alle ruimte voor. Naast algemene onderwerpen komen ook de Bijbel en het geloof ter sprake. Tot slot is er altijd ruimte voor ontspanning en zelf meegenomen muziek.

De betweenersavond is één keer in de veertien dagen op de vrijdagavond in het Jeugdhonk van 19:30 tot 21:30.

Hemels Gelag

Vijf keer per jaar is er het Hemels Gelag. Dit is een viering die hangt tussen kerk en kroeg. Het is een viering voor iedereen met veel interactie. Er is altijd een actueel onderwerp met een uitdagende spreker en natuurlijk is er ruimte voor een drankje na afloop aan de bar. Het Hemels Gelag vindtplaats om 19:30 in het Jeugdhonk van de Ontmoetingskerk.

Theaterweekend

Het eerste weekend van oktober = THEATERWEEKEND!!!!!  In één weekend samen met jongeren van allerlei verschillende kerken een eigen theaterstuk in elkaar zetten. Dat is het idee van het theaterweekend! Op zaterdag ga je met je groepje op je eigen manier het Bijbelverhaal in een modern jasje steken. Dit kan door zang, dans, toneel, iets creatiefs maken, een filmpje in elkaar zetten enz. Zaterdagmiddag laten we dit aan elkaar zien en maken we er een theatervoorstelling van. We oefenen flink door tot ongeveer 21.30 uur. Op zondagochtend voeren we het stuk op voor een volle kerk!

Belijdeniscatechese

Belijdeniscatechese is voor iedereen die belijdenis wil doen. Ook als je nog niet weet of je belijdenis wilt doen, kun je meedraaien. In principe wordt elk jaar een groep opgestart. De catechesegroep draait in principe één seizoen. Tijd en plaats worden in overleg met de catechesanten afgesproken. Jongerenpastor Wim Warnar vertelt graag meer!

Geloofsopvoeding

Geloven is niet makkelijk. En opvoeden is ook niet makkelijk. En dan is er ook nog zoiets als geloofsopvoeding... Hoe doe je dat? Wat geef je ze precies mee? En kan dat op een ontspannen manier?

Daar willen we graag als gemeente mee aan de slag. Wat ik daarvoor nodig heb, zijn jullie vragen. Waar loop je tegen aan? Naar welke handvatten ben je op zoek? Wat zou je willen leren op dit gebied? Laat het me weten, dan is de toerusting hopelijk op maat!

Wim Warnar – jongerenwerker@pg-lelystad.nl