Je bent jong en......je bent belangrijk!

De Ontmoetingskerk speciaal voor jongeren
AgendaContact opnemen

Speciaal voor jongeren

 Volg ons op Facebook en Instagram 

Jongerendiensten

Een bandje voor in de kerk, het voorlezen van een mooie tekst of het zingen van een lied. Tijdens de speciale jongerendiensten, speelt de jeugd een belangrijke rol. Zij helpen bij het voorbereiden van de kerkdienst. Hierdoor zijn de thema’s van de dienst ook interessant voor jongeren.

Betweeners

Ben je tussen de 12 en 18 jaar, dan is de Betweeners er voor jou. Bij de Betweeners ga je op een ontspannen manier met een onderwerp aan de slag. De eigen inbreng van de jongeren wordt sterk aangemoedigd en daar is alle ruimte voor. Naast algemene onderwerpen komen ook de Bijbel en het geloof ter sprake. Tot slot is er altijd ruimte voor ontspanning!

De betweenersavond is één keer in de veertien dagen op de vrijdagavond in het Jeugdhonk van 19:30 tot 21:30.

Brøn

Brøn is de jongerengroep vanaf 18 jaar. Een keer in de twee weken komen we op vrijdagavond samen in het jeugdhonk. Meestal behandelen we iets van een maatschappelijk of geloofsthema.

We gaan met elkaar in gesprek of zoeken een creatieve manier om hiermee aan de slag te gaan.Vaak wordt dit inhoudelijke gedeelte voorbereid door de jongeren zelf. Er is altijd veel ruimte voor gezelligheid en een drankje aan de bar! Welkom!

Hemels Gelag

Vijf keer per jaar is er het Hemels Gelag. Dit is een viering die hangt tussen kerk en kroeg. Het is een viering voor iedereen met veel interactie. Er is altijd een actueel onderwerp met een uitdagende spreker en natuurlijk is er ruimte voor een drankje na afloop aan de bar. Het Hemels Gelag begint om 19:30 in het Jeugdhonk van de Ontmoetingskerk.

Theaterweekend

Het eerste weekend van oktober = THEATERWEEKEND!!!!!  In één weekend samen met jongeren van allerlei verschillende kerken een eigen theaterstuk in elkaar zetten. Dat is het idee van het theaterweekend! Op zaterdag ga je met je groepje op je eigen manier het Bijbelverhaal in een modern jasje steken. Dit kan door zang, dans, toneel, iets creatiefs maken, een filmpje in elkaar zetten enz. Zaterdagmiddag laten we dit aan elkaar zien en maken we er een theatervoorstelling van. We oefenen flink door tot ongeveer 21.30 uur. Op zondagochtend voeren we het stuk op voor een volle kerk!

Belijdeniscatechese

Belijdeniscatechese is voor iedereen die belijdenis wil doen. Ook als je nog niet weet of je belijdenis wilt doen, kun je meedraaien. In principe wordt elk jaar een groep opgestart. De catechesegroep draait in principe één seizoen. Tijd en plaats worden in overleg met de catechisanten afgesproken. Jongerenpredikant Eva vertelt graag meer!

Eva Bruggeman - jongerenpredikant

 eva.bruggeman@pg-lelystad.nl
06-51752995

Pin It on Pinterest